Om oss

Svensk idé och tillverkning​

Akustil levererar akustikprodukter för kontor och offentlig miljö med en patenterad produktionsmetod i ryggen. Vår idé har från start varit att gå vår egen väg för att hitta nya lösningar att tillverka produkter med hög kvalité och hållbarhet. Vi utvecklar våra produkter med omsorg och är mycket stolta över dessa. Med mångårig branscherfarenhet och kunskap inom produktion och entreprenörskap har vi på Akustil både den enkla och den flexibla lösningen för dig som kund. Vi jobbar nära våra kunder och gör alltid vårt yttersta för att hålla en hög servicenivå.
Sammansättning sker i vår egen fabrik, ram och fyllning till våra produkter tillverkas i Småland.

Hög återvinningsbarhet

Vi använder återvunna material i så stor utsträckning som möjligt i vår tillverkning. Vadden som används som fyllning tillverkas till exempel av återvunnen polyester. Även stålen som används i ramen kommer från återvunnet material. Genom en smart konstruktion och det faktum att vi endast använder två olika material i vår produktion är alla våra produkter dessutom enkla att återvinna eller återbruka i nästa led. Allt material har full spårbarhet. 

Certifieringar

Våra produkter Akufloor och Akuframe är certifierade enligt Möbelfakta.
Möbelfakta är en unik hållbarhetsmärkning för möbler som tar hänsyn till både kvalitet, miljö och ansvarsfulla leveranskedjor. Märkningen är ett hjälpmedel för producenter, inköpare, formgivare, arkitekter och andra som använder eller arbetar med möbler. En möbel som lever upp till Möbelfaktas tre delar möter marknadens krav på miljö, är tillverkad enligt etiska riktlinjer och följer internationella kravspecifikationer för kvalitet.

Postadress: Box 303, 511 24 KINNA
Leverans- och besöksadress: Industrigatan 10, 511 62 SKENE
Telefon: +46 (0)102066840